Buradasınız

SambaPos Ticari Desteği Nasıl olmalıdır ?

3 yazı / 0 yeni
Son gönderi
isaakkaya
SambaPos Ticari Desteği Nasıl olmalıdır ?

Arkadaşlar;
Sambapos'un en önemli özelliği orta düzeyde bilgisayar bilgisine sahip kullanıcı ttarafından son derece basit bir şekilde kurularak kullanılabilir olması, kurulum ve kullanım basitliğidir.

Ancak ticari olarak faaliyet gösteren işletmelerin uzman bilgi işlem desteğine ihtiyacı olmaktadır. Çıkabilecek olası donanım ve yazılım ihtiyaçlarını ticari olarak destek almaları bir zorunluluktur.

Bu açıdan SambaPos projemizin daha etkili ve kaliteli hizmet verebilmesi, işletmelerin maddi ve manevi olarak zarara uğramaması için Destek Birimlerimizin de kendi aralarında organize olmaları gerekmektedir.

SamabaPos Projesinin Open Source olması, bayiilik çerçevesinde değerlendirmemizi engellemektedir. Bu açıdan Sambapos desteği veren Bilgi İşlemci firmaların, işletmelerle olan ilişkilerini Avukat veya Muhasebeci gibi hizmet satışı diyebiliriz.

Sonuç olarak Sambapos teknik desteği veren firmalarla, Sambapos Kullanan işletmelerin, Ticari, Ekonomik, Hizmet anlamında çalışma modellerini, beklentilerini, bizlerle paylaşmalarını istiyorum. Böylece hizmet alan ve hizmet veren taraflar olarak Projemizin kalitesini yükseltmiş olacağız.

Saygılarımla.
İsaakkaya
Özgür iletişim
SambaPos Destek/istanbul
0539 965 92 92

isaakkaya
emre

Linkler ve diğer yazılar için çok teşekkürler. Açık kaynak konusuyla ilgili böyle tek tük Türkçe yazılar, kaynaklar, tezler vesaire var. Rastladıkça ilgiyle okumaya başlasam da pratik anlamda bizim çalışma hayatımıza katkısı olacak türden bilgilere pek rastlayamıyorum aslında. Açık kaynağa duyulan ilgiyi arttırıcı, geliştirme ve dağıtımla ilgili yaşanan problemlere çözümler önerici, özellikle de ülkemiz yapısına pek uygun metinler değiller. Daha çok bu konudaki temel İngilizce kaynakların Türkçe'ye çevrilip biraz da kişisel yorumlar katılmış halleri gibiler...

Bizden önce de Açık kaynak vardı ama geriye baktığımızda bu konuda pratiğe dayalı hemen hemen hiç Türkçe içerik üretilmemiş, deneyimler açık kaynak camiası ile paylaşılmamış. Mevcut metinlerin zihnimizde beliren sorulara cevap olmayışının nedeni de bu aslında.

Bu konuda akademik çalışmalar yapanlara bir sözümüz yok. Ama bizler akademisyen değiliz. Bizler pratik sorunlara pratik cevaplar arayan kişileriz. Anlaşılan o ki burada da görev bizlere düşüyor. Bu cevapları bizler bulmalıyız, bunları tartışmalıyız ve tecrübelerimizi aktarmalıyız.

Program kullanan insanların yaşadığı sıkıntılar veya ihtiyaç duyduğu yeni teknolojiler, program kullanmayan kişilerin kullanmama nedenleri, kullanıcılarımıza sunabileceğimiz pratik faydalar, işletmelere ulaşma yöntemleri, sistemimizi anlatış biçimimiz ve buna insanların verdiği tepkiler, sistemin kurulumu, eğitimi ve buna benzer tonla başlıkta tecrübelerin paylaşılıyor olması gerek.

Bu konularda fikir paylaşmak, konu üzerinde zihin jimnastiği yapmak, bir iki kişiden duyduklarımız üzerine akıl yürütmek, fırsat kollamak, başarılı yöntem araştırmak veya herhangi x birşeyi beklemek gibi yöntemlerle yol alamayız. Yol alamadığımız gibi yolumuzu da kaybederiz. İhtiyacımız olan akıl yürütmeden ziyade direk yaşanmış tecrübeler.

Ekonomik başarıya mı ihtiyacımız var?

Özgür yazılım sadece bir iş modeli, her derde deva ilaç değil. Yine her deliğe girmek, adımızı her yere yazmak, en iyi hizmeti vermek, en başarılı programı yazmak, herkese ulaşmak, herkese anlatmak zorundayız.

Dezavantajlı olduğumuzu düşündüğümüz noktalara saplanıp kalmayacağız, avantajlı olduğumuz noktaların üzerine gideceğiz. Hareketli olacağız. Hergün birşeyler yapacağız. Geliştireceğiz, gelişeceğiz. Başka yolu yok.

POS'n the World - One Terminal at a time.